Žehnání nového farního domu U Jakuba

Na sobotu 12.9.2020 se farníci od svatého Jakuba Většího připravovali a těšili více jak tři roky, které v činorodé aktivitě všech, utekly jako voda. Od rozhodnutí postavit farní zázemí, přes demolici hospodářských budov, projekci, stavební práce, finanční zajištění až po vybavení interiéru spolupracovalo celé společenství v jednotě - každý podle svých schopností, možností a sil. Velkým povzbuzením byla i podpora zvenčí. Finančně pomohly obce ze zázemí farnosti, biskupství, technikou a ochotou také zemědělské družstvo, podnikatelé, nejrůznější podporovatelé, příznivci, umělci a sponzoři. 

Otec biskup Josef Kajnek požehnal novostavbu po děkovné slavnostní bohoslužbě. Celé společenství - asi 120 lidí - přijalo pozvání na neformální setkání u jakubského guláše, řízečků, piva, vína, burčáku a hudebního vystoupení mládežnického Dixilandu z Chocně. Příjemné posezení se protáhlo až do večerních hodin i díky příjemnému slunnému počasí, které jistil patron farnosti.

Podrobnější ucelený obrázek výstavby, který byl promítán v průběhu slavnosti lze vidět ve fotogalerii (lišta vlevo) . 

Velké poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravě, průběhu, dokumentaci a radostné atmosféře celého farního dne.

Komentáře